Η μεσογειακή δίαιτα «αναπτερώνει» τον οργανισμό

Posted: Μαΐου 31, 2012 by ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΟΣ in Όλα τα άρθρα, Υγεία

 

Βελτιώνει την φυσική και πνευματική υγεία του ανθρώπου
Νέα οφέλη της μεσογειακής δίαιτας ανακαλύπτουν οι ερευνητές

Λονδίνο
Μια νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο εκείνων που έχουν δείξει ότι η μεσογειακή δίαιτα έχει σημαντικά οφέλη για τον οργανισμό. Ετσι, είχε διαπιστωθεί ότι η μεσογειακή δίαιτα βελτιώνει τη φυσική υγεία. Τώεα, ισπανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι βελτιώνει και την …πνευματική υγεία του ανθρώπου.
Η μελέτηΕρευνητές του Πανεπιστημίου Las Palmas στα Κανάρια Νησιά μελέτησαν τα δεδομένα που προέκυψαν από την παρακολούθηση των διατροφικών συνηθειών και την πορεία της ζωής 11 χιλιάδων φοιτητών πανεπιστημίου. Εκείνοι που ακολουθούσαν μεσογειακή διατροφή είχαν καλύτερους δείκτες φυσικής και πνευματικής υγείας σε σχέση με εκείνους που ακολουθούσαν άλλο διαιτολόγιο. Διαπιστώθηκε ότι οι πρώτοι είχαν μεγαλύτερη ευεξία και λιγότερες πιθανότητες να ασθενήσουν.

«Το μεσογειακό διαιτολόγιο πρέπει απαραιτήτως να περιέχει δημητριακά, λαχανικά, φρούτα, γαλακτοκομικά, ψάρι, αυγά, άπαχο κρέας, ελαιόλαδο, κατανάλωση 1.5-2 λίτρων νερό ημερησίως καθώς και λελογισμένη κατανάλωση κρασιού. H μεσογειακή δίαιτα συνδέεται με την καλύτερη ποιότητα ζωής και μπορεί να εκληφθεί ως ένα υγιεινό μοντέλο διατροφής. Με δεδομένο ότι αυξάνεται το προσδόκιμο επιβίωσης στις ανεπτυγμένες χώρες είναι σημαντικό να γνωρίζουμε παράγοντες που βελτιώνουν την υγεία και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων»
αναφέρει η Πατρίσια Ενρίκες Σάντσεζ, επικεφαλής της έρευνας.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s