Ποιοι πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση τους

Posted: Μαΐου 29, 2012 by ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΝΟΣ in Όλα τα άρθρα, Ειδήσεις

Το μεγάλο ερώτημα που γεννιέται είναι εάν το εισόδημα που εισπράξαμε το 2011 από μισθούς ή από ενοίκια δεν ξεπερνά τα 12.000 ευρώ, σημαίνει αυτόματα ότι η δήλωση δεν στέλνετε μέσω internet;

Λάθος.

Φέτος όπως όλοι ξέρουμε υπάρχει μια μεγάλη διαφοροποίηση τον τρόπο αποστολής των φορολογικών δηλώσεων σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Η πλειονότητα αυτών θα πρέπει να αποσταλεί μέσω διαδικτύου και πολύ λιγότερες με τους παλαιούς παραδοσιακούς τρόπους (κατάθεση στην εφορία ,αποστολή μέσω ταχυδρομείου).

Ποιοι όμως θα είναι αυτοί που θα κάνουν αναγκαστικά την δήλωση τους μέσω Internet και ποιοι μπορούν να επιλέξουν το δρόμο της εφορίας?

Σύμφωνα με το fpress.gr:

1. Όλοι οι επαγγελματίες ανεξαρτήτως εισοδήματος

2. Όσοι λαμβάνουν επιχειρηματική αμοιβή .

3. Οι φορολογούμενοι που το ατομικό τους φορολογητέο εισόδημα ξεπερνά τα 12000 ευρώ και δεν λαμβάνον σύνταξη.

Το μεγάλο ερώτημα που γεννιέται είναι εάν το εισόδημα που εισπράξαμε το 2011 από μισθούς ή από ενοίκια δεν ξεπερνά τα 12.000 ευρώ σημαίνει αυτόματα ότι η δήλωση δεν στέλνετε μέσω internet;

Η απάντηση στο ερώτημα είναι φυσικά και ΟΧΙ, διότι στις φετινές φορολογικές δηλώσεις θα υπάρξουν χιλιάδες φορολογούμενοι που άλλα είναι τα πραγματικά εισοδήματα που θα δηλώσουν και άλλα, μάλιστα αρκετά υψηλότερα, θα είναι τα φορολογητέα που θα κληθούν να πληρώσουν βάσει αυτών !

Η τεράστια αυτή διαφορά που θα υπάρχει στο εισόδημα δημιουργείτε φυσικά από τα περιβόητα τεκμήρια τα οποία αυξήθηκαν κατά πολύ με τις αλλαγές που επιβλήθηκαν το περσινό καλοκαίρι.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να έχει κάποιος πάρα πολλά περιουσιακά στοιχεία για να ξεπερνά το φορολογητέο εισόδημα του τα 12.000 ευρώ και να είναι αναγκασμένος έτσι να στείλει την δήλωση του μέσω διαδικτύου ερχόμενος φυσικά αντιμέτωπος με το εκκαθαριστικό πολύ πιο σύντομα από ότι άλλες χρονιές, διότι η εκκαθάριση θα γίνει πολύ πιο σύντομα και μάλιστα θα περιλαμβάνει και έκτακτη εισφορά διότι το εισόδημα θα ξεπερνά τα 12.000 που είναι ο χαμηλότερο όριο της επιβολής έκτακτης εισφοράς επί του «εισοδήματος» άσχετά αν αυτό υπάρχει η είναι προϊόν φαντασίας του υπουργείου οικονομικών μέσω των τεκμηρίων .

Για να καταλάβουμε τι εννοούμε χαρακτηρίζοντας «προϊόν φαντασίας του υπουργείου οικονομικών» τα τεκμαρτά εισοδήματα αρκεί να αναφέρουμε 2 χαρακτηριστικά παραδείγματα φορολογούμενων που ενώ δεν έχουν εισόδημα, η έχουν πολύ χαμηλό θα κάνουν την δήλωση τους ηλεκτρονικά.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s